Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Dosarul „furtul miliardului”: CNA a aplicat sechestre în valoare de sute de milioane de lei și a ridicat 11 mașini de lux

Dosarul „furtul miliardului”: CNA a aplicat sechestre în valoare de sute de milioane de lei și a ridicat 11 mașini de lux

18 Septembrie 2019 - 

Centrul Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie au aplicat sechestre în valoare de circa 364 de milioane de lei în dosarul fraudei bancare şi au ridicat 11 automobile de lux.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, prin intermediul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), CNA şi procurorii anticorupţie au aplicat zilele acestea sechestre în valoare de circa 364 de milioane de lei în dosarele fraudei bancare. Printre bunurile indisponibilizate sunt active, mijloace financiare, capitaluri sociale etc.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei. Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru. 

Amintim că, de la crearea sa, ARBI a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc. În perioada de referinţă, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,5 miliarde de lei.

Lasă un comentariu