Evenimentul zilei

Ma08042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a suspendat din funcție pe procurorul Lilian Lungu

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a suspendat din funcție pe procurorul Lilian Lungu

27 Septembrie 2019 - 

Decizia a fost adoptată astăzi, la ședința CSP, la inițiativa procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Hotărârea adoptată de către CSP va fi transmisă către procurorul general interimar, Dumitru Robu,  pentru emiterea actelor administrative corespunzătoare și poate fi contestată în instanțele de profil, în baza articolului 191, Cod administrativ.
Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, procurorul Lilian Lungu este cercetat penal în două cauze penale, fără a mai oferi mai multe detalii.
Ce-a scris presa despre Lilian Lungu.
Presa a scris recent despre Lilian Lungu, care ar fi rudă cu fostul procuror general Eduard Harunjen, ar avea legături cu interlopi din sudul țării ce se ocupă cu vânzarea și contrabanda de narcotice.
De asemenea, acesta a apărut în vizorul presei și după un caz care a fost înregistrat în anul 2017, când fostul procuror de la Procuratura Cahul, Alexandru Balan, a fost pălmuit de către un individ în timpul unei petreceri. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar imaginile au ajuns la procurorul general de atunci Eduard Harunjen. În loc să ceară o anchetă, acesta l-a pus pe Balan să scrie cerere de demisie, asta pentru că, agresorul, ar fi avut legături cu Lilian Lungu.
Prin Ordinul procurorului general al Republicii Moldova, pe 16 noiembrie 2015, Lilian Lungu a fost numit în funcția de procuror în Seviciul Sud al Procuraturii Anticorupție. În 2015, Lilian Lungu a mai deținut funcția de procuror în cadrul Procuraturii raionului Cantemir, iar în 2014 procuror în procuratura raionului Cantemir.

Lasă un comentariu