Evenimentul zilei

Vi01172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ministerul Justiției: Numărul de cazuri de arest preventiv trebuie să fie mai mic

Ministerul Justiției: Numărul de cazuri de arest preventiv trebuie să fie mai mic

06 Octombrie 2019 - 

O astfel de declarație a fost făcută în cadrul conferinței de presă comună cu șeful Biroului de executare a sentințelor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța.

Datele departamentului moldovean arată că în prima jumătate a anului au fost înregistrate 1176 decizii judecătorești, potrivit cărora suspecții au fost plasați în închisoare. Aceastea sunt cu 3% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. "Judecătorii moldoveni ar trebui să găsească soluții legale pentru a evita posibila arestare a suspecților", a declarat ministrul Justiției, Olesea Stamate, adăugînd că este necesară modificarea legislației în legătură cu această problemă. Reamintim că, în 2018, Parlamentul a adoptat o lege care are menirea de a reglementa această măsură preventivă. Așadar, nu trebuie aplicată măsura de arestare preventivă, „dacă acuzatul și-a recunoscut vina, infracțiunea a fost comisă fără constrîngeri fizice sau psihice, fapta nu a implicat moartea, iar infracțiunea nu a fost comisă de o grupare criminală organizată.” Toate aceste condiții ar trebui luate în considerare împreună.

Lasă un comentariu