Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție VIDEO// Un procuror anticorupție, reținut pentru corupere pasivă

VIDEO// Un procuror anticorupție, reținut pentru corupere pasivă

10 Octombrie 2019 - 

Un procuror anticorupție a fost pus sub învinuire în cadrul unui dosar penal pornit pentru corupere pasivă. Acesta a fost reținut aseară, în jurul orei 21.30, în timp ce primea 1500 de euro mită, relatează IPN.

Media

VC: privesc.eu

Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a spus în cadrul unui briefing de presă că miercuri, 9 octombrie, în adresa Procuraturii Anticorupție a parvenit o plângere de la un polițist care a invocat estorcarea de către un procuror a sumei de 1500 de euro. Procurorul i-a cerut banii a influența o decizie favorabilă pe marginea cauzei penale care invoca că se află în gestiunea sa.

Aseară, suspectul a fost reținut în momentul primirii banilor. Acesta a fost arestat pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. Procurorul își recunoaște vina și participă la acțiunile de urmărire penală. Procurorii anticorupție urmează să decidă asupra măsurii preventive pe care să o aplice după expirarea termenului de 72 de ore.

Viorel Morari a mai menționat că, examinând cauza penală, s-a constat că dosarul penal în privința polițistului petiționar, a fost clasat încă la 30 septembrie. Acesta fusese cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Lasă un comentariu