Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție A doua etapă a concursului de preselecție a candidaților la funcția de procuror general este pe ultima sută de metri

A doua etapă a concursului de preselecție a candidaților la funcția de procuror general este pe ultima sută de metri

29 Octombrie 2019 - 

După intervievarea celor 16 candidați admiși în cursa pentru șefia PG, comisia instituită de Ministerul Justiției urmează să prezinte Consiliului Superior al Procurorilor o listă cu cel puțin două persoane alese.

Șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media, Maria Perțeva, a declarat, pentru UNIMEDIA, că astăzi seara sau cel târziu mâine dimineața, comisia de concurs urmează să prezinte Consiliului Superior al Procurorilor o listă cu cel puțin două persoane alese în urma acestei etape.
Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția unui singur candidat de către Consiliul Superior al Procurorilor, care ulterior îl va propune spre numire președintelui țării..
La sfârșitul lunii septembrie, Ministerul Justiției a inițiat preselecția candidaților la funcția de procuror general. Toți doritorii de a se înscrie în cursa pentru șefia Procuraturii Generale au avut timp până pe 20 octombrie, ora 23:59, pentru a-și depune dosarele. În urma examinării acestora, Ministerul Justiției a anunțat că 16 candidați au fost admiși la următoarea etapă a concursului - interviul. Potrivit ministrei Olesea Stamate, ceilalți 4 candidați au fost excluși pe criterii de eligibilitate.
Ieri, unul dintre candidații la funcția de procuror general excluși din cursă, Artur Lupașco, a depus o contestație la Ministerul Justiției, în care susține că a întrunit toate criteriile înaintate de comisie și că cere să fie inclus în concurs. Astăzi, un al candidat exclus, Octavian Bodareu, a adus aceleași acuzații la adresa Ministerului, cerând anularea răspunsului venit din partea instituției privind refuzul de admitere la concursul de preselecție.

Lasă un comentariu