Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ar fi pretins 150 de euro de la un şofer ca să-l scape de răspundere: Doi polițiști de patrulare, cercetați de CNA

Ar fi pretins 150 de euro de la un şofer ca să-l scape de răspundere: Doi polițiști de patrulare, cercetați de CNA

11 Noiembrie 2019 - 

Doi polițiști ai Inspectoratului Național de Patrulare (INP) din raionul Drochia sunt cercetați de către ofițerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA într-un dosar de corupere pasivă.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, aceștia, prin extorcare, ar fi cerut și primit, de la denunțător, suma de 150 de euro sub pretextul nedocumentării stării sale de ebrietate, în timpul conducerii mijlocului de transport.

În urma desfășurării perchezițiilor la biroul inspectorilor de patrulare, au fost depistate și ridicate două alcooltesturi cu rezultatele de 0,48 mg/l și respectiv, 0,78 mg/l fără a fi indicate datele de identificare a persoanelor, care au fost supuse testării alcoolscopice, precum și mijloace bănești nejustificate în sumă de 75 de euro.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 324 Cod Penal - corupere pasivă, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 12.000 la 16.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Lasă un comentariu