Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Fadei Nagacevschi anunță demisii la Administraţia Penitenciarelor după eliberarea lui Vlad Filat

Fadei Nagacevschi anunță demisii la Administraţia Penitenciarelor după eliberarea lui Vlad Filat Recomandat

04 Decembrie 2019 - 

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că vor urma mai multe demisii la Administraţia Națională a Penitenciarelor, în legătură cu eliberarea din detenție, marți, a ex-premierului Vlad Filat, înainte de termen.

După ședința de miercuri a Consiliului Suprem de Securitate, ministrul a spus că nu a fost informat din timp despre eliberarea lui Vlad Filat, deși cazul acestuia este de rezonanță.
„Astăzi vor fi făcute schimbări urgente la instituțiile subordonate Ministerului Justiției pentru ca astfel de lucruri să nu se mai petreacă”, a mai spus Fadei Nagacevschi, citat de TV8. Ministrul Justiției a pus la îndoială corectitudinea modului în care a fost calculată reducerea pedepsei lui Vlad Filat, ceea ce i-a permis fostului premier să iasă de la închisoare înainte de termen. Marți, avocatul lui Filat a explicat că eliberarea condiționată a fostului premier a fost posibilă datorită deciziilor CEDO și legilor moldovene care prevăd reducerea pedepsei din cauza condițiilor de detenție proaste și permit punerea în libertate a deținuților după ispășirea a 2/3 din pedeapsă.
„Filat a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare. Două treimi din pedeapsă înseamnă șase ani. Acum el a împlinit patru ani. S-a calculat un an pentru doi, pentru că a fost deținut în Penitenciarul nr. 13, în condiții inumane”, a spus avocatul Ion Vîzdoaga televiziunii TV8. Lipsit de imunitate parlamentară și arestat în octombrie 2015, Filat a fost condamnat pentru corupere pasivă și trafic de influență în baza unui autodenunț al fostului bancher Ilan Șor.

Lasă un comentariu