Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a ajuns astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a ajuns astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii Recomandat

10 Decembrie 2019 - 

Este prima ședință a CSM, la care Nagacevschi participă, după numirea în funcția de ministru.

În debutul ședinței, șeful de la Justiție a fost salutat de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, care a ținut să-i mulțumească pentru prezență.
„Consiliul Superior al Magistraturii este o verigă importantă în sistemul Justiției. Noi trebuie să acționăm consolidat. Doar coordonându-ne vom putea face și Reforma Justiției, atât de așteptată de populația Republicii Moldova”, i-a răspuns Nagacevschi.
Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a CSM sunt 37 de subiecte. Printre acestea se număra demersul fostului procuror general interimar Dumitru Robu referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a unui judecător, dar și cererea de demisie a judecătorului Xenofon Ulianovschi de la Curtea de Apel Chişinău.
Amintim că CSM nu a reușit să se întrunească în ședință mai bine de o lună, din lipsă de cvorum. Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) spunea că blocajul în care s-a pomenit instituția este cauzat de Guvern și Parlament, reprezentanții cărora nu veneau la ședințe. 

Lasă un comentariu