Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Viorel Morari, rămâne în arest preventiv în izolator

Viorel Morari, rămâne în arest preventiv în izolator

04 Februarie 2020 - 

Curtea de Apel a respins recursul avocaților privind eliberarea și cercetarea lui Viorel Morari în stare de libertate.

Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, care ne-a comunicat că atât recursul avocaților, cât și cel al procurorilor au fost respinse ieri de Curtea de Apel Chișinau.
Astfel, Procuror-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, române în izolator, fiindu-i menținută decizia primei instanțe, privind prelungirea cu încă 20 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Viorel Morari.
Amintim că la 13 ianuarie magistrații Judecătoriei Chișinău au admis parțial solicitarea procurorilor privind mandatul de arest pe numele lui Viorel Morari. Prin urmare, fostul șef al Procuraturii Anticorupție a primti 20 de zile de arest și nu 30, așa cum au cerut procurorii.
Procuratura Generală (PG) a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău.
La 10 ianuarie 2020, Viorel Morari a fost recunoscut în calitate de bănuit, audiat şi reţinut pentru 72 de ore. Viorel Morari este suspectat că a acționat în interesul fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, pentru a-l proteja de implicare în calitate de bănuit în cauza penală privind frauda bancară.
Cauza penală pe numele lui Viorel Morari a fost pornită la data de 26 decembrie 2019 pentru abuz de serviciu și fals în acte publice din Codul penal.

Lasă un comentariu