Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un deținut, deposedat de casă de un grup de escroci imobiliari

Un deținut, deposedat de casă de un grup de escroci imobiliari

17 Februarie 2020 - 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) investighează noi episoade ale crimelor comise de un grup specializat în escrocherie imobiliară, despre care Procuratura anunțase la 23 mai 2019 că a fost trimis în judecată.

 

Potrivit unui comunicat de presă al PCCOCS, un alt episod al acțiunilor ilegale ale membrilor acestui grup a fost supus investigațiilor în a doua jumătate a anului precedent. Cauza a fost pornită la demersul unui cetățean din Chișinău aflat atunci în detenție, care avea o cotă parte în locuința de care a fost deposedat în anul 2013. 

În urma măsurilor întreprinse și acțiunilor de urmărire penală recent efectuate, pe caz au fost identificate  trei persoane participante la infracțiune, toți membri ai acestui grup criminal organizat.

Aceștia au convins un om al străzii să figureze ca proprietar al locuinței în cauză, într-un document de vânzare-cumpărare antedatat. Mai exact, prin acel document fals, cetățeanul care a depus demersul, sora și mama acestuia (pe când încă erau în viață) i-ar fi vândut așa-numitului proprietar locuința, în 2010. Ulterior, aceștia au înstrăinat imobilul, prin intermediul unei agenții imobiliare.

La această etapă, situația în care s-a pomenit cetățeanul face obiectul unei cauze civile examinate în instanța de judecată, în cadrul căreia urmează să fie stabilită legalitatea tranzacțiilor de vânzare a imobilului de către alți trei proprietari ulteriori.

Lasă un comentariu