Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Astăzi la Chișinău s-a desfășurat Adunarea Generală a Procurorilor

Astăzi la Chișinău s-a desfășurat Adunarea Generală a Procurorilor Recomandat

28 Februarie 2020 - 

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a criticat activitatea Procuraturii Generale de până în prezent și le-a cerut procurorilor „să se rupă definitiv de trecut, însă să nu uite lecțiile”.

Procurorii din Republica Moldova s-au întrunit, vineri 28 februarie, la Chișinău, în Adunarea Generală a Procurorilor. În discursul său, Alexandr Stoianoglo a enunțat regulile de bază pe care trebuie să le respecte procurorii. „Procuratura nu este locul unde poți face business; Monitorizarea modului de viață;  Responsabilitatea pentru starea corupției din Procuratură este pusă în sarcina procurorului șef”, a atenționat Stoianoglo.
De asemenea, acesta a spus că procurorii trebuie să învețe trei lecții din trecut, astfel încât erorile vechi să nu se mai repete. „Lecția numărul 1: Neimplicarea în procese politice. Lecția nr. 2: Activitatea Procuraturii trebuie să decurgă în strică conformitate cu legea; Lecția nr. 3: Urmărirea penală trebuie desfășurată în lumina prioritizării drepturilor fundamentale ale omului", a enunțat oficialul.
Procurorul general a îndemnat procurorii să se rupă definitiv de trecut, dar să nu uite lecțiile. "A venit timpul să construim o altă Procuratură, în slujba oamenilor”, a concluzionat Stoianoglo.

Lasă un comentariu