Evenimentul zilei

Mie06262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Panorama În cadrul unei licitaţii organizate la Londra colecţia de artă a cântăreţului George Michael s-a vândut cu 9,26 de milioane de lire sterline

În cadrul unei licitaţii organizate la Londra colecţia de artă a cântăreţului George Michael s-a vândut cu 9,26 de milioane de lire sterline

15 Martie 2019 - 

Cunoscut în special pentru hiturile şi vocea sa impresionantă, cântăreţul era şi un pasionat colecţionar de artă.

Muzicianul a sprijinit apariţia mişcării Young British Artists (YBA), creată la finele anilor '80, cunoscută pentru combinarea mai multor medii artistice şi tendinţa de a sfida convenţiile.

George Michael a intrat în posesia mai multor opere ale unor artişti care făceau parte din mişcare - în special ale celui mai cunoscut dintre aceştia, Damien Hirst, şi ale ''copilului teribil'', Tracey Emin.
Lucrarea ''The Incomplete Truth'' (2006), de Damien Hirst, care reprezintă un porumbel alb cu aripile desfăcute pentru zbor, a obţinut 911.250 de lire sterline, un preţ mai mic decât valoarea estimată cuprinsă între 1 milion şi 1,5 milioane de lire sterline.
În total, 75 de opere au fost scoase joi la vânzare, iar alte 130, aparţinând tot colecţiei cofondatorului trupei Wham!, au fost disponibile pentru achiziţie on-line, în perioada 8-15 martie.
Sumele încasate ''vor fi utilizate pentru continuarea activităţii filantropice desfăşurate de George Michael'', a anunţat casa Christie's.
George Michael, pe numele său adevărat Georgios Kiriacos Panagiotou, a decedat la 25 decembrie 2016, la vârsta de 53 de ani, în urma unei insuficienţe cardiace şi unei afecţiuni hepatice.

 

Lasă un comentariu