Imprimă această pagină

România va intra foarte curând în Spaţiul Schengen iar vizele pentru SUA vor dispărea

19 Iunie 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Veştile bune vin chiar de la comisarul responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, aflat la Bucureşti, la reuniunea ministerială UE – SUA a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne.

România aşteaptă de 8 ani să intre în Spaţiul de liberă circulaţie, dar Franţa şi Olanda s-au opus eliminării controalelor la graniţele României cu alte state membre Schengen, mai ales din cauza corupţiei şi a încălcării statului de drept.
Acum, comisarul responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, spune că până la sfârşitul mandatului actualei Comisii Europene, adică până la 31 octombrie, am putea intra în sfârşit, în Schengen.
„Deşi acest aspect nu face parte din discuţiile noastre, aş vrea să transmit un mesaj clar prietenilor noştri români că foarte curând România va deveni membră a spaţiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române. România a îndeplinit toate obligaţiile. Mai sunt câteva aspecte, mai ales tehnice, dar şi practice. Nu suntem foarte departe de această zi. (…) Suntem foarte aproape. Nu e o chestiune de timp, ci de a îndeplini toate detaliile rămase. (…) Acelaşi lucru este valabil şi pentru Bulgaria şi pentru Croaţia”, a spus oficialul.
Comisarul European vine cu o veste bună şi pentru românii care călătoresc în Statele Unite.
„În ceea ce priveşte Visa Waiver, lucrăm la acest aspect şi am stabilit o cooperare cu SUA. Cred că nu este departe ziua în care vom realiza acest lucru”, a mai spus comisarul.
În ciuda parteneriatului strategic pe care îl au cu Statele Unite, românii au rămas printre puţinii europeni care au nevoie de vize pentru a intra în SUA.
Recent, Uniunea Europeană a avertizat Statele Unite că dacă nu renunţă la această restricţie, atunci şi americanii ar putea avea nevoie pentru a călători în blocul comunitar.

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite