Evenimentul zilei

Mie07262017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
25 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Pe parcursul primului semestru al anului curent, prin intermediul sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere au fost inițiate peste 72 de mii de proceduri contravenționale. Peste 18 mii dintre acestea au fost finalizate cu întocmirea proceselor-verbale, fiind încasată suma de 3,7 milioane de lei. Procentul achitărilor constituie aproximativ 25,7% din numărul total de proceduri contravenționale inițiate.

24 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

La nivel municipal, urmează a fi constituit un grup de lucru cu statut permanent care va supraveghea calitatea alimentației în grădinițe.

23 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Concediul suplimentar, neplătit, pentru îngrijirea copilului a fost redus cu doi ani, prin modificări la Codul Muncii votate în lectură finală vineri, 21 iulie, transmite IPN.

19 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Șase persoane din internatul psiho-neurologic din Bădiceni, Soroca, vor locui, din septembrie, într-o casă socială, unde vor învăța să se descurce pe cont propriu.

18 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei propune ca șomerii beneficiari de ajutor social, înregistrați la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, să aibă obligația de a presta, la solicitarea primarului, viceprimarului, pretorului, activități de interes comunitar. Potrivit unei inițiative plasate pentru dezbateri pe particip.gov.md, antrenarea în activități comunitare se va face cu respectarea duratei normale a timpului de muncă, de securitate și sănătate, transmite IPN.

18 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Blocurile locative din capitală fără datorii pentru consumul de energie termică vor beneficia gratuit de spălarea hidropneumatică și testarea la presiune a sistemelor interne de încălzire. Oferta vine din partea Termoelectrica, în cadrul campaniei anuale „Achiți iarna – fii răsPLĂTIT vara”, transmite IPN.

17 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Cele mai afectate de corupție sunt raioanele Ștefan Vodă, Cimişlia, Nisporeni şi Donduşeni, în timp ce municipiul Chişinău, raioanele Criuleni şi Basarabeasca se află la polul opus.

14 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Șomerii necalificați și tinerii absolvenți vor putea fi instruiți în cadrul întreprinderilor.

14 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege prin care se majorează termenul de aflare în gradele militare pentru rezerviștii Forțelor Armate, precum și vârsta-limită de aflare a rezerviștilor în aceste forțe. Prevederile proiectului urmează să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018, transmite IPN.

14 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Deputații au votat în lectură finală ratificarea Acordului-cadru dintre Republica Moldova și Fondul Global pentru combaterea HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei, încheiat la Geneva la 16 martie 2017. Viceministrul sănătății, Aliona Serbulenco, a declarat în plenul Parlamentului, că noul acord-cadru cu Fondul Global va oferi Moldovei o nouă tranșă de ajutor în prevenirea și tratamentul tuberculozei și HIV/SIDA, transmite IPN.

14 Iul 2017
Publicat în Social

Soția aflată la întreținerea soțului asigurat va beneficia de indemnizație de maternitate. În acest sens, Parlamentul a votat în lectura a doua modificarea la legea indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale.

13 Iul 2017
Publicat în Social

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova (UPRM) a înaintat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, o declarație către autorități prin care își exprimă nemulțumirea față de situația grea în care se află pensionarii, cerând mărirea pensiilor.

13 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

Fetiţa de doi ani, găsită acum o lună fără supraveghere de poliţie în preajma Pieţei Centrale din Capitală, nu a fost vizitată niciodată de mama sa. Nici bunica micuţei nu a dorit să o vadă  şi a refuzat să o ia acasă pe motiv că nu are bani pentru a o creşte.

12 Iul 2017
by  - 
Publicat în Social

În 2018, mărimea scutirii personale acordate persoanelor fizice (venituri pentru care nu se aplică impozitul pe venit) se va majora și va constitui 11280 de lei, față de 10620 de lei în 2017.

Pagina 1 din 86