Evenimentul zilei

Vi11172017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
16 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

Jurnaliștii de la Europa liberă, Natalia Sergheev si Iulia Mihailova și Veaceslav Ceban, au realizat cel de-al treilea reportaj din proiectul „Limita inexistenţei”, zugrăvind un tablou cenușiu al satului Gavrilovca, din raionul Sângerei, o așezare umană în care mai locuiesc doar 21 de oameni.

16 Noi 2017
Publicat în Social

După efectuarea anticipată a celei de-a doua etape de valorizare a pensiilor, la 1 noiembrie curent, 67691 de persoane au beneficiat de creșterea pensiilor. Acesta lucru l-a anunțat premierul Pavel Filip în ședința de miercuri a Cabinetului de miniștri.

15 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

În perioada 21-23 noiembrie, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) organizează evenimentul ALERT Cyber Drill 2017. În premieră pentru ITU și pentru Republica Moldova, reprezentanți ai statelor din CSI și UE se întrunesc în cadrul unui exercițiu de importanță regională pentru a testa, dezvolta și fortifica abilitățile de protecție împotriva atacurilor cibernetice. Evenimentul va avea loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill”.

15 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

Situația privind libertatea presei s-a înrăutățit în ultimii doi ani. Aceasta pentru că au fost făcute mai multe modificări la legislație în baza cărora jurnaliștii nu mai au acces liber la o serie de informații. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

13 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

Sărbătorile de iarnă în municipiul Chișinău vor fi inaugurate pe 1 decembrie cu un program cultural-artistic care va începe în Piața Marii Adunări Naționale la ora 17.30. Tot atunci vor fi aprinse și luminile de sărbătoare pe străzi și pe principalul brad al țării.

13 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va dubla în 2018 numărul procedurilor de fertilizare în vitro pentru persoanele asigurate. Potrivit Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul viitor (FAOAM 2018), autoritățile îşi propus să crească până la 60 numărul de proceduri.

11 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

Libertatea circulației, dreptul la educație și la proprietate sunt în continuare frecvent încălcate în regiunea transnistreană. Asociația Promo-LEX constată într-un raport că în prima jumătate a anului nu au avut loc îmbunătățiri privind situația drepturilor persoanelor din stânga Nistrului. Potrivit unui comunicat de presă al asociației, citat de IPN, cele 33 de posturi vamale ilegale creează piedici pentru exercitarea dreptului la libera circulație, prin obligația de completare a „cărții migraționale”.

11 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

Două proiecte din sectorul justiției, care vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, urmează a fi implementate cu suportul tehnic al Băncii Mondiale. Subiectul a fost discutat vineri, 10 noiembrie, de către ministrul justiției, Vladimir Cebotari, cu reprezentanții Băncii Mondiale în Moldova, transmite IPN.

11 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

Data de 11 noiembrie nu este deloc o dată obișnuită pentru Anatolie Midonie, șef de schimb al Centrului Republican de Intervenție Operativă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Este o dată cu o dublă semnificație. În această zi copilul său își sărbătorește ziua de naștere. Însă, tot pe 11 noiembrie, acum un an, a mers la muncă, iar după câteva ore a început să stingă cel mai mare incendiu din cei zece ani de activitate, incendiul din strada Uzinelor. În această zi și-a pierdut colegul și prietenul, pompierul Ivan Nagailîc.

09 Noi 2017
Publicat în Social

Peste 900 de familii cu copii din 13 raioane ale țării au beneficiat de ajutor și sprijin din partea comunității în care trăiesc și ONG-urilor locale, datorită proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Societatea Civilă. Consolidăm Capacități și Parteneriate pentru a transforma viața Copiilor, Familiilor și Comunităților”.

09 Noi 2017
by  - 
Publicat în Social

Pentru a eficientiza consumul de energie termică și electrică, populația este îndemnată să țină cont de câteva sfaturi simple.

09 Noi 2017
Publicat în Social

Guvernul a aprobat propunerile Ministerului Justiției pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată.

08 Noi 2017
Publicat în Social

Centrul Internațional „La Strada” condamnă tendința instituțiilor mass-media, a formatorilor de opinie și a publicului larg de a populariza imagini video care prezintă acţiuni violente faţă de copii. Experții trag semnale de alarmă privind faptul că, în goana după senzațional este încălcată legea, iar difuzarea imaginilor reprezintă, de fapt, abuzarea în continuare a copilului care se vrea a fi protejat.

Pagina 1 din 92