Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
29 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Se atestă restanțe la plata salariilor în valoare de peste 20 de milioane de lei, care au fost acumulate de mai mulți ani la diverse întreprinderi și instituții din țară. Datele sunt prezentate de reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), care consideră că acest fapt lezează grav drepturile salariaților, relatează IPN.

29 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Creștinii ortodocși intră de luni, 2 martie, în Postul Paștelui, cel mai mare și cel mai sever post de peste an.

29 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor întreprind mai multe acțiuni prin care intenționează să faciliteze activitatea mediului de afaceri din Moldova. 

28 Feb 2020
Publicat în Social

Ambii părinți, inclusiv cei adoptivi, care cresc cel puțin patru copii, vor putea beneficia, la opțiunea acestora, de statut de persoană asigurată în sistemul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală (AOAM).

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Ambii părinţi, inclusiv cei adoptivi, care cresc cel puţin patru copii în Republica Moldova, vor beneficia, la opţiunea acestora, de statut de persoană asigurată în sistemul Asigurărilor Obligatorii de Asistenţă Medicală (AOAM). 

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Parlamentul a adoptat în prima lectură proiectul de lege care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an – la 1 aprilie și la 1 octombrie – pentru toți pensionarii. 

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

În ultimele 24 de ore, s-au adresat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală peste 70 de persoane cu gripă, 27 dintre acestea au fost internate, a anunțat directorul interimar al spitalului, Sergiu Vasiliță, în şedinţa din dimineaţa zilei de joi a Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou. Persoane cu suspecție la Coronavirus nu au fost depistate, relatează Moldpres. 

26 Feb 2020
Publicat în Social

Vânzătorii se plâng că rămân fără locuri de muncă, iar statul nu le oferă nici o alternativă.

26 Feb 2020
Publicat în Social

Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea inițiativei venită din partea președintelui Igor Dodon de asigurare a alimentației gratuite în școli pentru elevii din clasele I-IX-a.

26 Feb 2020
Publicat în Social

Consilierii Platformei DA din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), astăzi – în cadrul unei conferințe, s-au referit la problema maidanezilor din Chișinău.

26 Feb 2020
Publicat în Social

Împreună cu responsabilii din domeniu, edilul capitalei a inspectat în această dimineață Parcul ,,La Izvor”, din sectorul Buiucani al capitalei, care urmează a fi amenajat și modernizat.

26 Feb 2020
Publicat în Social

În oraşul Durleşti, locuitorii din zona străzii Tudor Vladimirescu şi până la şoseaua Balcani spun că sunt nevoiți să meargă zilnic pe jos aproape doi kilometri până la stația de troleibuz.

25 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) informează că în farmaciile din țară sunt prezente stocuri de măști de protecție, care sunt puse la dispoziția populației, potrivit importatorilor de dispozitive medicale.

25 Feb 2020
by  - 
Publicat în Social

Deși au crescut oarecum în ultimii ani, salariile, cel puțin cele declarate, sunt în continuare foarte mici și rămân la miezul multor probleme. Din cauza veniturilor foarte mici și a creșterii intensității muncii, angajații se simt nedreptățiți în relația cu angajatorii și guvernul, iar încrederea în faptul că lucrurile se pot schimba semnificativ în bine este foarte scăzută. 

Pagina 1 din 130