Evenimentul zilei

Ma05302017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
29 Mai 2017
Publicat în Social

Pe tot parcursul lunilor de vară, voluntarii „La Strada” vor vizita zeci de tabere de odihnă, în care vor discuta cu adolescenţii și copiii despre siguranța pe Internet și construirea de relații armonioase în cuplu. Deoarece activitatea se va desfăşura în limita timpului disponibil, instructorii de la tabere sunt încurajaţi să facă din timp programări pentru ca un eveniment de acest gen să poată fi organizat la tabăra lor.

28 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

Tragedie în sectorul Botanica al Capitalei. Un tânăr de 23 de ani, în stare de ebrietate s-a aruncat, astăzi, la ora 13:50, de la etajul șase al apartamentului său, pe bulevardul Traian.

28 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

Geo Lupașcu a publicat pe contul său de Facebook o imagine, în care un grup de minori sunt surprinși în timp ce împărțeau, în comuna Ciorescu, ziarul Socialiștii din 23 mai 2017.

27 Mai 2017
Publicat în Social

În perioada  23-26 mai, o delegație a Republicii Moldova, condusă de ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, a efectuat o vizită de lucru în Irlanda, pentru a prelua experiența Irlandei în domeniul dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități și de creare a serviciilor alternative de îngrijire.  

27 Mai 2017
Publicat în Social

Asigurarea protecției speciale a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți, precum și responsabilizarea părinților care încalcă flagrant drepturile copilului vor fi implementate mai eficient datorită modificării și completării unor acte legislative la Codul familiei, votate în a doua lectură de Parlament.

26 Mai 2017
Publicat în Social

Femei antreprenoare din domeniul handmade din mai multe țări s-au reunit la Chișinău, în cadrul unei conferințe, să discute posibilitatea deschiderii noilor locuri de muncă, în special pentru migranți. Inițiativa aparține Angelei Chicu, președinta organizației nonguvernamentale BPW Moldova.

25 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

Federația pentru Drepturi şi Resurse a persoanelor cu tulburări din spectrul autismului va crea o pagină web care să asigure o comunicare mai bună între familiile copiilor cu autism şi specialiştii din domeniu. O inițiativă în acest sens a fost lansată astăzi, 25 mai, la o conferință de presă, transmite IPN.

25 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

Creștinii ortodocși prăznuiesc joi, 25 mai, Înălțarea la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, sărbătoare cunoscută în popor ca și Ispasul. Înălțarea Domnului, care face parte din cele 12 sărbători domnești ale anului, este marcată la 40 de zile de la Învierea Domnului.

24 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

Peste 250 de părinți și copii au sărbătorit astăzi, 24 mai, Ziua Internațională a Copilului și Ziua Internațională a Familiei la Muzeul de Artă al Moldovei, transmite IPN. Un eveniment dedicat familiei are loc la muzeu din 2010, dar în acest an a fost luată decizia de a sărbători și Ziua Internațională a Copilului în aceiași zi, a menționat Lucia Postică, șefa secției relații cu publicul a instituției.

24 Mai 2017
Publicat în Social

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, a avut marți o întrevedere cu reprezentanții Fundaţiei OAK, cu sediul în Elveția și cu reprezentanțe în opt țări. Oficialii au discutat despre pachetul de legi cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie, precum și despre noile programe lansate de minister, care sunt dedicate protecției drepturilor copiilor.

23 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

O reţea de contrafacere şi comercializare a băuturilor alcoolice a fost deconspirată de  oamenii legii.

23 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

Amenzi de peste un milion de lei au fost aplicate de inspectorii fiscali ca urmare a verificărilor efectuate timp de o lună la agențiii economici care comercializează țigări cu amănuntul, transmite IPN.

22 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

În aceast weekend, pe traseul Orhei-Chișinău angajații Inspectoratului Național de Patrulare au contracarat în trafic o tentativă de plasare pe piață a 2 tone de carne de porc, fără acte de calitate și proveniență.

22 Mai 2017
by  - 
Publicat în Social

Marșul „Fără frică”, organizat duminică, 21 mai, de Centrul de Informare Genderdoc-M, nu s-a lăsat fără incidente. Un grup de creștini a aruncat cu ouă şi pungi cu apă în direcția reprezentanților comunității LGBT. Pentru a evita altercaţiile, participanții la marș au fost urcaţi în autocare ale poliţiei, transmite IPN.

Pagina 1 din 83