Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
22 Ian 2019
Publicat în Social

La începutul anului de învățământ 2019 - 2020, în toate instituțiile de învățământ din R. Moldova ar putea fi implementată agenda electronică pentru elevi.

22 Ian 2019
Publicat în Social

Mamele neasigurate, care primesc indemnizația minimă lunară de 640 de lei, în cazul în care nu au alte venituri, pot depune cerere pentru a obține un ajutor social suplimentar din partea statului. Afirmația îi aparține șefei Casei Naționale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga.

18 Ian 2019
Publicat în Social

Astăzi, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale anumite prevederi legale, care le permiteau doar mamelor cu patru sau mai mulți copii să beneficieze de asigurare medicală din partea Guvernului.

18 Ian 2019
Publicat în Social

Ambasada Canadei la București vă invită să participați la o sesiune informativă cu durata de o oră despre programul Mobilitate francofonă și programele de emigrare, inclusiv sistemul Express Entry – sistemul expres prin care se depun dosarele de emigrare în Canada.

17 Ian 2019
by  - 
Publicat în Social

Promo-LEX solicită Guvernului R. Moldova crearea de urgență a Consiliului Național pentru Drepturile Omului și a Secretariatului Permanent pentru Drepturile Omului, instituții responsabile de coordonarea și monitorizarea implementării Planului Național de Acțiuni în domeniul Drepturilor Omului (PNADO) pentru anii 2018-2022.

17 Ian 2019
by  - 
Publicat în Social

Responsabilii din domeniul sănătății urmează să prezinte în următoarele două săptămâni, propuneri concrete de modificare a cadrului normativ existent la aplicarea adaosului comercial la medicamente. 

16 Ian 2019
Publicat în Social

Noile zone se vor afla în apropierea posturilor de frontieră Sculeni, Costești și Giurgiulești.

16 Ian 2019
Publicat în Social

Elevii de 16 şi 17 ani din Ţările Parteneriatului Estic, inclusiv din Republica Moldova, care doresc să își aprofundeze cunoştinţele despre Europa şi Uniunea Europeană pot depune cereri până la data de 1 martie pentru obţinerea unor burse în acest sens.

16 Ian 2019
Publicat în Social

Mai mulţi vârstnici cu venituri mai mici de 1589 de lei şi-au ridicat deja pensiile majorate cu 10 la sută. De acestea s-au bucurat şi persoanele cu dizabilități și militarii.

14 Ian 2019
Publicat în Social

Astăzi creştinii ortodocşi din Moldova marchează sărbătoarea Sfîntului Vasile cel Mare. Cu acest prilej, șeful statului le-a urat tuturor cetățenilor un an nou îmbelșugat și a vorbit despre importanța acestei sărbători pentru creștini.

14 Ian 2019
Publicat în Social

Primăria Chişinău le solicită proprietarilor de clădiri să cureţe acoperişurile de zăpadă, pentru a evita formarea ţurţurilor de gheaţă, care pot cauza accidentarea trecătorilor și avarierea automobilelor parcate.

10 Ian 2019
Publicat în Social

Informațiile au fost prezentate de către Valentin Crudu, șef direcție învățământ general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Situația creată în urma ninsorilor din ultimele zile a fost analizată în după-amiaza zilei de astăzi la ședința Comisiei pentru situații excepționale, care a fost prezidată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, 

10 Ian 2019
Publicat în Social

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunţă într-un comunicat scurt că a recepţionat dările de seamă, iar acum prelucrează informaţiile oferite.
Alte detalii Compania nu oferă, astfel că nu ştim de câţi bani au nevoie instituţiile medicale pentru această perioadă, mai ales că au plătit sau urmează să plătească şi salarii majorate pentru toată luna decembrie. Amintim că în decembrie, instituţiile medicale au fost obligate să prezinte dările de seamă mai devreme, în comparaţie cu alţi ani.

Pagina 1 din 114