Evenimentul zilei

Sam09232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social
23 Sep 2017
Publicat în Social

Un kilogram de castraveți costă la piață între 13 şi 15 lei kilogramul, practic, dublu față de săptămâna trecută, când se vindeau cu 7-8 lei. Roşiile pot fi cumpărate cu cel puțin 9 lei, față de 7 lei săptămâna trecută. Un kilogram de ardei porneşte de la 10 lei, faţă de 9 lei acum o săptămână. Vinetele rămân la preţul de 10 lei, transmite IPN.

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Asociația Investitorilor Străini (FIA) sugerează autorităților moldovenești să introducă un nou capitol în Codul Muncii: „Munca prin agent de muncă temporară”. Propunerea se conține în Cartea Albă, un document cu titlu de recomandare ce descrie un plan de acțiuni pentru ameliorarea climatului investițional, transmite IPN.

20 Sep 2017
Publicat în Social

Prețul pachetului de țigări va crește de șase ori în Franța, urmând să ajungă la 10 euro la finele lui 2020, o primă majorare, de 35 de eurocenți, urmând să fie aplicată în acest an, a declarat miercuri ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn, informează AFP.

20 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Echiparea Armatei Naționale nu atinge nici 1/3 din arsenalul pe care îl are armata a 14-a a Federației Ruse, dislocată în stânga Nistrului. Bugetul Armatei Naționale de-a lungul timpului a fost modest, între 0,3 și 0,5% din PIB, menționează expertul IDIS Viitorul, Iurie Gotișan, citat de IPN.

19 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Conducerea postului public de televiziune Moldova 1 își exprimă dezacordul faţă de ceea ce consideră o „încercare a Partidului Acțiune și Solidaritate și a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr de a discredita și a defăima imaginea postului public de televiziune prin intermediul unor acțiuni agresive și de imixtiune în politica editorială”.  

17 Sep 2017
Publicat în Social

Prin ordinul ministrului Economiei și Infrastructurii administratorul ÎS „Moldatsa”, Vadim Gugea, a fost eliberat din funcție la finele acestei săptămâni. Numit de Iurie Chirinciuc, fostul ministru al Transporturilor și demis de Octavian Calmîc, ministrul Economiei, Gugea fusese implicat într-un accident rutier cu mașina de serviciu.

16 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Administrația transnistreană își anunță intenția de a extinde până la șase luni perioada de aflare în regiune a mașinilor cu numere străine. Până în prezent, proprietarii automobilelor înmatriculate în afara Transnistriei trebuiau să părăsească teritoriul la fiecare două luni. La intrarea în regiune completau o nouă declarație vamală cu achitarea unei taxe de 0,18% din costul mașinii.

16 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Mai mulți lupi au atacat oile într-o gospodărie din satul Tomai, raionul Ceadâr-Lunga. Potrivit presei din regiune, animalele au sfâșiat trei oi și o capră, transmite IPN.

Stâna îi aparține unui localnic. Se crede că haita de lupi ar fi atacat oile în timpul traversării teritoriului Republicii Moldova, dat fiind faptul că lupii, care sunt incluși în „Cartea Roșie”, practic nu există pe teritoriul țării.

Nu este exclusă însă și ipoteza unui atac din partea șacalilor, populația cărora este destul de mare în Moldova.

16 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Timp de două săptămâni, inspectorii de patrulare au documentat 867 de încălcări ale Regulamentului circulaţiei rutiere comise de către șoferi de autobuze care transportă călători. În 170 de cazuri s-a constatat exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice, inclusiv defecte ale sistemului de frânare.

15 Sep 2017
Publicat în Social

În trimestrul doi, volumul cumulat al vânzărilor de servicii în sectorul comunicațiilor electronice (telefonie, internet, difuzare și retransmisie a programelor audiovizuale) a constituit 1,6 miliarde de lei. Volumul este în creștere cu 5,2% faţă de primul trimestru, însă în descreștere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

14 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Un număr record de producători autohtoni de vinuri – 47 de producători – vor participa în acest an la Ziua Națională a Vinului. Sărbătoarea se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, cu sloganul: „Păstram legenda vie”, în zilele de 7 și 8 octombrie. Bugetul prevăzut este de 2,7 milioane de lei, transmite IPN.

13 Sep 2017
Publicat în Social

Este povestea unei tinere din Republica Moldova care, la fel ca milioane de conaționali, și-a căutat norocul peste hotare. E sigură că studiile în România i-au oferit o șansă pe care nu ar fi avut-o dincolo de Prut.

13 Sep 2017
Publicat în Social

Salariile de funcție ale angajaților din sectorul bugetar, salarizați în baza Rețelei tarifare unice, vor fi majorate cu 10%. Guvernul a adoptat o decizie în acest sens în ședința de astăzi. 

13 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Nerespectarea indicatoarelor rutiere obligatorii și de interzicere sunt cele mai frecvente încălcări ale regulilor de circulație la traversarea pasajelor feroviare. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), în cadrul unei operațiuni speciale, desfășurată timp de două săptămâni, au fost întocmite 190 de procese verbale pentru încărcarea regulilor de circulație la trecerea pasajelor feroviare. Totodată, au fost aplicate sancțiuni sub formă de amenzi şi puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

Pagina 1 din 89