Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Atenție! Produse expirate, comercializate într-un depozit din capitală

Atenție! Produse expirate, comercializate într-un depozit din capitală

17 August 2015 - 
Foto: ipn Foto: ipn

Un control inopinat la un agent economic din Chişinău a scos la iveală produse cu termenul de valabilitate expirat. Verificările au fost efectuate la sesizarea Procuraturii Generale, care exercită urmărirea penală pe faptul introducerii în Republica Moldova a bunurilor prin contrabandă.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, agentul economic comercializează dintr-un depozit, angro şi cu amănuntul, produse alimentare, produse chimice de menaj, articole de igienă, produse cosmetice, articole de uz casnic şi accesorii.

Verificările au arătat că la mai multe produse era ştearsă data expirării şi numărul lotului, depistându-se urme vizibile de înlăturare a acestor date. Altele aveau aplicată data expirării cu cerneală albastră, constatându-se că aceste informaţii au fost aplicate manual. Ca urmare a controlului s-au constatat încălcări şi la depozitarea ingredientelor pentru producerea îngheţatei, în cantitate totală de 40 kg. Inspectorii Agenţiei au întocmit procese-verbale şi au eliberat prescripţii privind interzicerea comercializării produselor neconforme.

 

Lasă un comentariu