Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Guvernul alocă 14,5 mln lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

Guvernul alocă 14,5 mln lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

15 Februarie 2017 - 

Guvernul a decis alocarea din fondul de intervenție a 14,5 mln lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale.

Din această sumă, 4 mln lei sunt pentru reconstrucţia podului din satul Trinca, raionul Edineț, care a fost distrus de ploile torențiale din vara anului 2014. Peste 500 de mii de lei  vor fi transferați raionului Leova pentru restabilirea a un kilometru de drum şi a podului din satul Cociulia Nouă. În raionul Florești vor ajunge 225 de mii de lei pentru acoperirea parțială a pagubelor provocate de ploile torenţiale de vara trecută. 

Totodată, în raionul Soroca vor fi transferați 40 de mii de lei în vederea procurării unei locuințe pentru o familie din satul Schineni, care a rămas fără acoperiș după un incendiu. Încă 40 de mii de lei sunt pentru reparația grădiniței din satul Rădenii Vechi, acoperișul căreia a fost smuls în urma unui vânt puternic.

Proiectul mai prevede alocarea a peste 9 mln lei Agenției Rezerve Materiale, peste 615 mii lei – Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, 77 de mii de lei – Administrației de stat a drumurilor pentru acoperirea cheltuielilor la intervențiile de urgență ale acestor instituții.

Lasă un comentariu