Evenimentul zilei

Joi08222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social DECLARAȚIE: Ministerul Afacerilor Interne este cea mai coruptă instituţie din Moldova, care pregătește echipe mafiote

DECLARAȚIE: Ministerul Afacerilor Interne este cea mai coruptă instituţie din Moldova, care pregătește echipe mafiote

04 Septembrie 2014 - 

Ministerul Afacerilor Interne este cea mai coruptă instituţie din Republica Moldova, care pregăteşte echipe mafiote de control a contrabandei de droguri şi ţigări, şi a traficului de fiinţe umane. Acuzaţiile sunt lansate de către activistul Fiodor Ghelici, diplomat al Organizaţiei internaţionale pentru dezvoltare economică  (I.O.E.D), ambasador numit în Republica Moldova, preşedinte al AO „Moldova Mea”.

Fiodor Ghelici a spus că, acum câteva săptămâni, a fost oprit în trafic de inspectori de patrulare, care s-au plâns de presiunile din sistem. Poliţiştii au spus că sunt impuşi să colecteze lunar bani de la şoferi. De la un şofer prins beat la volan inspectorii trebuie să ceară 1000 de euro pentru a nu documenta cazul. Activistul susţine că a fost la Centrul Naţional Anticorupţie să relateze aceste încălcări, dar i s-a răspuns că sunt la curent cu situaţia.

Fiodor Ghelici spune că a vorbit şi cu un reprezentat al Procuraturii Generale, care i-a confirmat că MAI este cea mai coruptă instituţie a statului. „În funcţii de răspundere la MAI sunt numite persoane care monitorizează traficul de droguri, de ţigări, alcool şi care vor avea misiunea să pregătească dosare penale pe numele oponenţilor politici în timpul campaniei electorale care se apropie”, a declarat Fiodor Ghelici. Acesta susţine că a avut o discuţie şi cu un colaborator al MAI, care a recunoscut că a fost atenţionat de faptul că fotoliul pe care îl ocupă costă bani şi că trebuie să-i câştige.

Potrivit liderului „Moldova Mea”, şi fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, i-a spus că este la curent cu această situaţie, care a fost creată încă în anii 90, prin înfiltrarea în organele de drept a unor persoane cu trecut dubios, cu scopul de a le scăpa de răspundere penală, însă cu timpul situaţia a scăpat de sub control.

În opinia activistului, corupţia la cel mai înalt nivel va putea fi nimicită doar cu arestarea măcar a unui premier şi a câtorva miniştri, pentru ca cetăţenii să vadă că reformele într-adevăr se implementează. Feodor Ghelici a subliniat că pentru toate declaraţiile făcute poartă răspundere civilă şi penală, şi le poate proba în orice instanţă.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu