Evenimentul zilei

Lun10222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Exercițiu de importanță regională în domeniul securității cibernetice, în premieră la Chișinău

Exercițiu de importanță regională în domeniul securității cibernetice, în premieră la Chișinău

15 Noiembrie 2017 - 

În perioada 21-23 noiembrie, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) organizează evenimentul ALERT Cyber Drill 2017. În premieră pentru ITU și pentru Republica Moldova, reprezentanți ai statelor din CSI și UE se întrunesc în cadrul unui exercițiu de importanță regională pentru a testa, dezvolta și fortifica abilitățile de protecție împotriva atacurilor cibernetice. Evenimentul va avea loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill”.

 

ALERT Cyber Drill va întruni peste 100 de reprezentanți ai organizațiilor internaționale și regionale, instituțiilor publice, mediului academic și furnizori de comunicații electronice, recunoscuți pe plan mondial. Scopul evenimentului este de a îmbunătăți capacitatea de răspuns la incidentele cibernetice, survenite în adresa echipelor de profesioniști din spațiul CSI și cel al Uniunii Europene. Experți de rang internațional vor testa capacitățile tehnice și operaționale ale participanților la ALERT Cyber Drill, care au atribuții de gestionare a incidentelor de securitate cibernetică. Din echipa trainerilor implicați în antrenare și testare fac parte reprezentanți ai serviciilor CSIRT (Computer Security Incident Response Services) naționale din Luxemburg, Belgia, Ucraina, România, CERT-UE și din cadrul comunității TF-CSIRT (Task Force of Computer Security Incident Response Teams), FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), Team Cymru Research NFP, Microsoft și IBM.

Ziua de 21 noiembrie va fi dedicată prezentărilor și discuțiilor publice pe tema recentelor evoluții și amenințări din spațiul cibernetic. Zilele de 22 și 23 noiembrie sunt destinate în exclusivitate exercițiilor practice, timp în care echipele participante își vor putea îmbunătăți capacitatea de comunicare și de răspuns la incidente survenite în adresa lor, prin simularea unor scenarii de atacuri cibernetice, în formatul Cyber Drill ALERT. Acestea vor avea sarcina să găsească în timp util cele mai corecte soluții pentru incidente sau situații de criză.

Participarea la ALERT Cyber Drill este gratuită. Înregistrarea este obligatorie și se face on line la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , până pe 16 noiembrie.

 

Lasă un comentariu