Evenimentul zilei

Joi12132018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Moaştele Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat vor fi aduse la Chișinău

Moaştele Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat vor fi aduse la Chișinău

12 Decembrie 2017 - 

Moaştele Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat vor fi aduse miercuri, 13 decembrie, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău. Rămășițele sfinte au fost aduse de la Schitul Sfântul Andrei (Sf. Munte Athos, Grecia) și se vor afla în incinta Catedralei Mitropolitane până la sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Mitropoliei.

Sfântul Apostol Andrei a fost fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Înainte de a fi Apostol, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Ca şi ceilalţi Apostoli, Sfântul Andrei a urmat Mântuitorului, însoţindu-L pe drumurile Ţării Sfinte.

Tradiţia Bisericii spune că, după Înălţarea Domnului la cer şi după Cincizecime, Apostolii au tras la sorţi şi au mers în toată lumea, pentru propovăduire. Atunci, acestui întâi chemat, i-a căzut sorţul să meargă în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre şi Sciția (Dobrogea actuală) şi până în Crimeea.

Sfântul Andrei a avut un sfârșit de mucenic, fiind răstignit, la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus „Crucea Sfântului Andrei”.

 

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu