Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Guvernul alocă 5,6 mln lei pentru cheltuielile de disponibilizare ca urmare a reformei APC

Guvernul alocă 5,6 mln lei pentru cheltuielile de disponibilizare ca urmare a reformei APC

14 Decembrie 2017 - 

Guvernul a aprobat repartizarea sumei de 5,6 mln lei din alocațiile bugetului prevăzute pentru implementarea Strategiei de reformă a administrației publice centrale. Banii sunt pentru acoperirea cheltuielilor de disponibilizare, transmite IPN.

Mijloacele repartizate vor fi utilizate pentru plata îndemnizațiilor la încetarea acțiunii contractului de muncă, precum şi pentru compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite pentru angajaţii cu care au fost încheiate raporturile de serviciu,  în urma procesului de reorganizare a instituțiilor.

Sumele repartizate au fost calculare în baza propunerilor parvenite de la instituțiile vizate. Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale nu au comunicat necesitatea compensării în anul curent a cheltuielilor legate de disponibilizarea angajaţilor.

Lasă un comentariu