Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Aceștia sunt cei mai buni jurnaliști ai anului 2017

Aceștia sunt cei mai buni jurnaliști ai anului 2017

15 Decembrie 2017 - 

Cei mai buni jurnaliști ai anului 2017 au fost premiați joi seara, 14 decembrie, la Gala anuală de decernare a premiilor a Clubului de presă din Chișinău, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, transmite IPN.

Printre premianți se numără Elena Cioina de la platforma E-Sanatate, care a fost premiată pentru editorialul despre cancerul la sân. La categoria Jurnalism de investigație au fost acordate două premii – unul a ajuns la Ziarul de Gardă pentru abordarea temelor de interes public major şi altul la jurnalistul Iurie Sanduța de la RISE Moldova pentru investigația „Fabricat în Parlament”.

La categoria reportaj TV, de asemenea, au fost acordate două premii. Unul a ajuns la jurnalista Liuba Șevciuc de la RISE Moldova pentru investigația „Educație prin violență” şi altul la jurnalistul Alexandru Popescu de la Radio Europa liberă pentru seria de reportaje „România – 10 ani pe harta UE”. La categoria Reportaj presa scrisă a fost desemnată învingătoare Natalia Patrușevici de la ziarul SP Bălți.

Proiectul special „Nu se va întoarce nimeni și niciodată—aici vă vor putrezi oasele” despre deportații din Moldova în perioada sovietică, realizat de Portalul Newsmaker.md a fost premiat la categoria Reportaj multimedia. La categoria  Fotoreportaj a fost premiat proiectul „Râul Nostru”, realizat de Andrei Moraru, Asociația reporterilor „Oameni și kilometri”.

De asemenea, au fost acordate premii speciale şi anume premiul Debutul anului a fost oferit pentru Proiectul „Oameni și kilometri”. La categoria Evoluția anului a fost desemnat portalul de știri pentru tineri Diez.md, iar Speranța anului a fost desemnată Svetlana Gore, reporter TVR Moldova.

Cel mai bun blog a fost desemnat al jurnalistei Elena Robu Blog – elenarobu.md. Pentru Jurnalism Responsabil a fost premiată directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu, pentru o serie de reportaje despre Nicolina Bulat. La domeniul Jurnalism inovativ premiant este Rise Leaks.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică, ediția 2017, a fost acordat de către Consiliul de Presă ziarului de investigații „Ziarul de Gardă”.

Gala Anuală a Clubului de Presă este la cea de-a XXIII-a ediție. 

Lasă un comentariu