Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Ajutorul bănesc acordat familiilor cu copii, beneficiare de sprijin familial, a fost majorat

Ajutorul bănesc acordat familiilor cu copii, beneficiare de sprijin familial, a fost majorat

20 Decembrie 2017 - 

Cuantumul ajutorului bănesc acordat familiilor cu copii, beneficiare de sprijin familial secundar, a fost majorat. Guvernul a aprobat, miercuri, o serie de modificări și completări ale Regulamentului-cadru cu privire la organizarea şi funcţionarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii.

Astfel, conform documentului, cuantumul ajutorului bănesc din cadrul Serviciului de sprijin familial, va fi majorat de la 3.000 la 4.000 de lei în cazul plății unice și de la 500 la 700 de lei, în cazul plăților lunare pe parcursul a 6 luni.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), pentru implementarea noilor prevederi vor fi necesare mijloace financiare suplimentare în mărime de circa 1 milion de lei din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale. Banii pentru desfăşurarea programelor de sprijin familial vor fi estimați și planificați de către fiecare structură teritorială de asistenţă socială. 

Scopul serviciului de sprijin familial este de a abilita familia și de a o susține, astfel încât aceasta să poată oferi un mediu sigur şi favorabil îngrijirii, creşterii şi dezvoltării optime a copiilor săi.

Dezvoltarea Serviciului social de sprijin familial pentru familiile cu copii şi (re)integrare a copiilor în familie este prevăzută în Strategia pentru protecţia copilului pe anii 2014-2020, în vederea reducerii continue a numărului de copii aflaţi în îngrijire rezidenţială.

Potrivit datelor MSMPS, în anul 2016, circa 996 de copii au beneficiat de ajutor bănesc.

 

Lasă un comentariu