Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social CÂTE cereri au fost depuse pentru compensații la plata agentului termic

CÂTE cereri au fost depuse pentru compensații la plata agentului termic

02 Ianuarie 2018 - 
CÂTE cereri au fost depuse pentru compensații la plata agentului termic Foto simbol

Circa 28.000 de cereri au fost depuse, până la data de 31 decembrie, pentru compensații la plata agentului termic, pe durata sezonului de încălzire 2017-2018, a anunțat marți Primăria municipiului Chișinău.

Astfel, peste 25.500 de beneficiari și-au reconfirmat solicitările, iar restul, 2.344 de familii, au depus dosare noi.

Potrivit Primăriei capitalei, de facilități la plata facturi pentru agentul termic beneficiază familiile cu venituri mici din municipiul Chișinău, a căror venit mediul global pe ultimele 12 luni nu depășește suma de 3.000 de lei per persoană.

Cetățenii care au primit compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic anterior, vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

Solicitări pentru ajutoare pot face şi alte familii din Chișinău și din suburbii, cu venituri mici, care n-au beneficiat anterior de compensaţii, dar care au un venit global de până la 3.000 de lei lunar. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire.

E de menționat că familiile sărace, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

Lasă un comentariu