Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Poliția a pornit un proces penal în cazul tinerei care a născut în toaleta Institutului Mamei și Copilului

Poliția a pornit un proces penal în cazul tinerei care a născut în toaleta Institutului Mamei și Copilului

05 Ianuarie 2018 - 

Poliția a pornit un proces penal pe faptul încălcării din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, în cazul tinerei de 19 ani care a fost lăsată să-și nască copilul mort în toaleta Institutului Mamei și Copilului.

Informația a fost confirmată pentru IPN de către ofițerul de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, care a spus că până acum tânăra nu a depus plângere la poliție. Poliția s-a autosesizat din informațiile apărute în presă.

Potrivit postului ProTV, tânăra este plecată din țară, dar intenționează să depună plângere imediat ce va reveni acasă.

Cazul s-a întâmplat cu două săptămâni în urmă, ajungând public după ce tânăra a scris despre momentele prin care a trecut pe o rețea de socializare. Ministerul Sănătății și administrația instituției medicale au anunțat că au dispus o anchetă pe acest caz. Persoanele care s-ar putea face vinovate de încălcarea deontologiei profesionale la acordarea asistenței medicale au fost suspendate din funcție până la finalizarea anchetei.

 

Lasă un comentariu