Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Plata asigurărilor medicale se va face numai la CNAM. Vezi de ce reduceri poți beneficia la început de an

Plata asigurărilor medicale se va face numai la CNAM. Vezi de ce reduceri poți beneficia la început de an

10 Ianuarie 2018 - 

Achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă (polița) nu va fi posibilă prin intermediul oficiilor poștale o anumită perioadă, anunță Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), citată de IPN.

Din cauza unor probleme de ordin tehnic, prima de asigurare poate fi achitată doar prin intermediul agențiilor teritoriale şi reprezentanţilor CNAM.

Costul poliței de asigurare medicală obligatorie rămâne la nivelul ultimilor patru ani – 4.056 de lei. Dacă este procurată în primele trei luni ale anului, se achită doar 50% din cost, adică până la 1 aprilie 2018. Persoanele care prelucrează terenuri agricole şi se vor încadra în același termen beneficiază de reducere de 75%.

Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă este achitată de către persoanele care nu sunt angajate în câmpul muncii și nici nu fac parte din categoriile asigurate de stat. Au obligația să se asigure în mod individual și notarii, avocații, executorii judecătorești și mediatorii.

În cazul salariaților, prima de asigurare medicală se achită în formă de contribuție procentuală din salariu și alte recompense. Aceasta se stabilește la nivel de 9%, dintre care 4,5% este contribuția angajatorului și tot atât – contribuția persoanei asigurate.

 

 

Lasă un comentariu