Evenimentul zilei

Ma12112018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Anunț pentru moldovenii cu cetățenia română! Peste 640 de locuri de muncă pentru români în străinătate, prin reţeaua Eures

Anunț pentru moldovenii cu cetățenia română! Peste 640 de locuri de muncă pentru români în străinătate, prin reţeaua Eures

07 Februarie 2018 - 

Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, un număr de 649 de locuri de muncă, cele mai multe în Spania, Germania şi Danemarca.

Se pare că cei mai mulţi preferă să  plece în străinătate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Reţeaua Eures, soseşte în ajutorul lor.

Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în Spania sunt disponibile 158 de locuri de muncă pentru agricultori, în Germania - 115, majoritatea pentru şoferi de camion şi salvamari, iar în Danemarca sunt 100 de locuri pentru lucrători în agricultură - culegători de mazăre.       

De asemenea, Olanda oferă 91 de locuri de muncă, majoritatea pentru lăcătuş confecţii metalice, sudor şi culegător de căpşune, iar Polonia dispune de 40 de locuri de muncă pentru specialişti în relaţii cu clienţii.

Totodată, în Cehia sunt 31 de locuri de muncă vacante, în Portugalia - 30, Finlanda - 23, Belgia - 16, Marea Britanie - 15, Malta - 10, Luxemburg - 10, Bulgaria - opt, iar în Norvegia sunt două posturi vacante, pentru frizeri.

 

Lasă un comentariu