Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Familiile defavorizate vor primi gratuit convertoare pentru televiziunea digitală

Familiile defavorizate vor primi gratuit convertoare pentru televiziunea digitală

07 Februarie 2018 - 

Familiile beneficiare de ajutor social vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de miercuri a Cabinetului de miniștri.

Documentul vine să asigure dreptul de acces la informație, în contextul realizării Programului privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră. Prin urmare, familiile beneficiare de ajutor social pentru luna februarie a anului 2018, care dispun de un televizor funcţional care nu recepţionează semnalul digital, urmează să înregistreze, în perioada 1 martie - 5 mai, o cerere în formă scrisă la asistentul social comunitar din localitatea unde își au reşedinţa. 

Listele solicitanţilor înregistraţi pentru dotare cu convertor vor fi întocmite de către structurile teritoriale de asistenţă socială şi aprobate de către vicepreşedintele raionului/viceprimarul municipiului pe probleme sociale.

Potrivit estimărilor Executivului, circa 72.000 de familii defavorizate au primit ajutor social în anul 2016. Astfel, aproximativ 209.000 de persoane care fac parte din aceste familii vor putea beneficia de avantajele oferite de televiziunea digitală terestră după deconectarea televiziunii analogice.

Lasă un comentariu