Evenimentul zilei

Sam03232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Haideți, fetelor, să dovedim cât de puternice suntem: UN Women Moldova lansează campania „Tu știi că poți”

Haideți, fetelor, să dovedim cât de puternice suntem: UN Women Moldova lansează campania „Tu știi că poți”

05 Martie 2018 - 

În luna martie, UN Women își propune să exploreze activismul și succesele femeilor care au modelat viețile și drepturile femeilor și fetelor din întreaga lume și care, astfel, au „scris” istorie. 

În context, în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, 8 martie, UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) lansează astăzi campania „Tu știi că poți”, dedicată femeilor care au reușit să spargă tiparele în domenii noi, în mod tradițional dominate de bărbați.

Campania „Tu ştii că poţi” vine să încurajeze femeile și fetele din R. Moldova să se afirme ca lidere şi profesioniste deopotrivă cu bărbaţii. Şi asta pentru că încă mai există inegalități în accesul la locurile de muncă plătite și discrepanțe semnificative pe piața muncii între bărbați și femei. Rata de ocupare a femeilor este de 39%, comparativ cu 43% pentru bărbați, și femeile câștigă în medie cu 14,5% mai puțin decât bărbații, adică cu 11.417 lei anual mai puțin. Diferența lunară a câștigurilor salariale este semnificativ mai mare în sectoarele mai bine plătite, cum ar fi finanțe și tehnologiile informaționale.

Prin urmare, în cadrul campaniei vor fi prezentate istoriile unor femei care au reuşit să se afirme în diverse domenii de activitate și care, prin propriul exemplu, au demonstrat că pot obține succese remarcabile, astfel motivând şi alte femei să îşi scrie propriul destin, se arată într-un comunicat de presă al organizației UN Women. 

Campania se va încheia cu un eveniment de celebrare a protagonistelor campaniei, unde se vor discuta, de asemenea, subiectele ce țin de drepturile femeilor. Mai mult, va fi inaugurată o expoziţie de fotografii cu mesajele eroinelor campaniei „Tu ştii că poţi”, menite să inspire toate femeile din societate.

Realizarea egalității de gen reprezintă un obiectiv important și un catalizator pentru realizarea Agendei 2030 de Dezvoltare Durabilă și asigurarea unui viitor durabil pentru toți, se mai arată în document.

 

 

Lasă un comentariu