Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Veste bună! Indemnizațiile veteranilor pentru spațiul locativ se vor transmite prin succesiune

Veste bună! Indemnizațiile veteranilor pentru spațiul locativ se vor transmite prin succesiune

05 Martie 2018 - 

Indemnizațiile unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, acordate veteranilor, în cazul decesului beneficiarului după adoptarea deciziei Comisiei speciale, vor putea fi ridicate de către succesori. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de hotărâre propus de către Ministerul Finanțelor.

În prezent, veteranii au dreptul la alocarea unei indemnizații unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ. Însă, drepturile derivate din prevederile hotărârii nu se transmit prin succesiune.

Autoritățile publice locale au semnalat că au fost înregistrate cazuri, în care beneficiarii au decedat după aprobarea hotărârii respective sau după adoptarea deciziei Comisiei speciale privind acordarea îndemnizațiilor unice și nu au reușit s-o primească. Astfel, că membrii familiilor beneficiarilor se confruntă, în continuare, cu dificultăți, neavând condiții adecvate de trai. În ultimii trei ani s-au înregistrat nouă semnale în acest sens de la autoritățile publice locale.

În vederea acordării de suport din partea statului familiilor veteranilor, Ministerul Finanțelor propune ca, în cazul decesului beneficiarului de indemnizație unică după adoptarea deciziei Comisiei speciale, drepturile derivate din prevederile hotărârii să fie transmite prin succesiune.

MF mai menționează că promovarea proiectului dat va fi executată în limita alocațiilor prevăzute în bugetul de stat în acest scop. În anul curent suma prevăzută în buget pentru acordarea îndemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ este de 8,5 milioane de lei.

Lasă un comentariu