Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social ARBI a pus sechestru pe bunuri în valoare de aproape 4 milioane de lei

ARBI a pus sechestru pe bunuri în valoare de aproape 4 milioane de lei

07 Martie 2018 - 

În cele șase luni de activitate, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a pus sechestru pe un cont bancar, pe nouă unități de transport și 11 apartamente și terenuri. Valoarea totală a bunurilor ajunge la 3,8 milioane de lei. Informațiile au fost prezentate de către directoarea Agenției, Otilia Nicolai, la ședința Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, transmite IPN.

Potrivit Otiliei Nicolai, până în prezent nu a fost valorificat nici un bun infracțional pe care s-a pus sechestru, deoarece Guvernul încă nu a aprobat Regulamentul cu privire la evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale sechestrate.

Șefa ARBI a mai spus că recent Parlamentul a extins competențele și atribuțiile instituției pe care o conduce, iar numărul angajaților a rămas neschimbat. Otilia Nicolai a vorbit despre necesitatea suplinirii statelor de personal cu încă 29 de unități, practic dublu față de cel existent.

Potrivit Otiliei Nicolai, Agenția se confruntă cu problema lipsei personalului calificat în domeniul urmăririi penale, efectuării investigațiilor financiare, dar și în domeniul IT. Totodată, instituția duce lipsă de tehnică performantă de calcul, echipamente de rețea și transport de serviciu.

Lasă un comentariu