Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social VIDEO// Notificare prin SMS despre expirarea paşaportului românesc

VIDEO// Notificare prin SMS despre expirarea paşaportului românesc

07 Martie 2018 - 

Persoanele cărora urmează să le expire paşaportul românesc vor fi avertizate prin SMS, printr-un sistem de notificare ce devine funcţional începând de miercuri. 

Media

Astfel, deținătorii de pașapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informați că le expiră pașaportul, cu una până la trei luni înainte. Prin același mesaj, cetățenii vor fi încurajați să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de așteptare din perioada de vară. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), textul mesajului va fi: „Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)”. Pentru SMS-urile transmise la nivel național, va figura ca semnatar D.G. Pașapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul PAȘAPOARTE. De asemenea, în luna martie, vor primi un SMS de notificare cetățenii cărora le-a expirat pașaportul în ultimele 6 luni. 

Sistemul informatic a fost pus la dispoziție de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie – E-Pass, Compania Națională Imprimeria Națională, în urma unei proceduri de achiziție derulată prin SEAP.

Sloganul campaniei este „Anul are 12 luni, nu aștepta vara! Documentele de călătorie pot fi făcute din timp”.

Lasă un comentariu