Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Circa 45 de mii de lei se cheltuie pentru intervenția la o alertă cu bombă falsă

Circa 45 de mii de lei se cheltuie pentru intervenția la o alertă cu bombă falsă

12 Martie 2018 - 

Circa 45 de mii de lei – aceasta este valoarea banilor publici care se cheltuie pentru intervenția structurilor de forță în cazul unei alerte cu bombă false. Informația a fost prezentată de către șeful-adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, în contextul în care doar săptămâna trecută în capitală au fost înregistrate două alerte false, transmite IPN.

În cadrul ședinței operative de la Primăria, Silviu Mușuc, a declarat că în data de 5 martie un bărbat a sunat la 902 și a spus că parcul de troleibuze nr. 1 este minat, iar trei zile mai târziu, un minor a anunțat că în Catedrala mitropolitană „ Nașterea Domnului” a fost plasat un explozibil. Ambele alerte s-au dovedit a fi false. Potrivit lui Silviu Mușuc, conform calculelor, cheltuielile pentru intervenția la un asemenea caz ajung la 45 de mii de lei. În opinia sa, este necesar ca aceste prejudicii să fie recuperate prin intermediul instanțelor de judecată.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acțiuni care periclitează viața oamenilor, cauzează daune materiale în proporții mari sau provoacă alte urmări grave, legislația prevede amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Lasă un comentariu