Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social VIDEO// Harta consecințelor consumului de alcool: Cele mai multe infracțiuni, comise în raioanele din centrul țării

VIDEO// Harta consecințelor consumului de alcool: Cele mai multe infracțiuni, comise în raioanele din centrul țării

14 Martie 2018 - 

Poliția Națională a prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, prima „Hartă a Consecințelor Consumului de Alcool pentru anul 2017”, care include date despre infracțiunile comise în stare de ebrietate în toată țara, segregate pe raioane și municipii.  

Media

Astfel, pe parcursul anului 2017 au fost comise aproape 7.000 de infracțiuni în stare de ebrietatea din 32.956 de infracțiuni total comise. Din acestea, majoritatea sunt infracțiuni considerate ușoare, iar 89% sunt infracțiuni comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate.   

În același timp, raioanele din regiunea centru a țării, atestă cele mai multe infracțiuni comise în stare de ebrietate - 1517, iar în municipiul Chișinău cifra ajunge la 819 de infracțiuni. Pe locul al doilea se află zona de nord a țării cu 1434 de infracțiuni comise în stare de ebrietate, iar în zona de sud au fost comise 779 de infracțiuni din cauza consumului de alcool. 

„Alcoolismul este o boală gravă a societății despre care practic nimeni nu vorbește. Vreau să menționez că din numărul total al infracțiunilor comise în stare de ebrietate, 119 sunt infracțiunile contra familiei și contra minorilor” a spus șeful direcției generale de securitate publică, Marin Maxian. 

Harta a fost elaborată cu scopul informării și responsabilizării comunității, societății civile și autorităților competente cu privire la consecințele consumului alcool și respectiv să ia atitudine și să întreprindă acțiuni concrete pentru prevenirea și combaterea acestui flagel.

 

Lasă un comentariu