Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social De Paști, familiile cu copii vor trece frontiera pe banda de trecere a Corpului Diplomatic

De Paști, familiile cu copii vor trece frontiera pe banda de trecere a Corpului Diplomatic

30 Martie 2018 - 

În perioada sărbătorilor de Paști, în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei, familiile cu copii și persoanele cu nevoi speciale vor fi direcționate pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. În acest sens, vor interveni echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control, care vor verifica operativ documentele de călătorie. Direcția de deplasare va fi indicată pe panourile afișate.

Poliția de Frontieră că s-a decis să fie suspendate toate concediile angajaților și se vor forma rezerve din inspectori de frontieră pentru a interveni în situațiile cu flux mărit de călători. În cele mai solicitate puncte de trecere vor fi delegați managerii direcțiilor specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Poliția de Frontieră va face apel către instituțiile financiar-bancare dislocate în punctele de trecere a frontierei să-și revadă programul de lucru, pentru a face față numărului sporit de călători care achită vinietele în special. S-a venit și cu propunerea montării unor terminale înafara punctelor de trecere, astfel ca să se evite formarea rândurilor.

Urmează să fie deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean, pentru a simplifica trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza buletinelor de identitate sau în baza pașapoartelor.

La necesitate, va fi mărit numărul de echipe mobile antrenate la supravegherea traseelor naționale din zona frontierei de stat.

Lasă un comentariu