Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Aproximativ 100 de milioane de lei pentru integrarea persoanelor în câmpul muncii

Aproximativ 100 de milioane de lei pentru integrarea persoanelor în câmpul muncii

05 Aprilie 2018 - 

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă va beneficia de aproximativ 100 de milioane de lei anual pentru măsurile de facilitare a integrării persoanelor în câmpul muncii, transmite IPN.

Măsurile sunt incluse într-un proiect de lege aprobat de Guvern. Potrivit ministrului Svetlana Cojocari, acestea sunt adaptate la nevoile diferitelor categorii de șomeri, precum și la nevoile angajatorilor.

Se propune diversificarea formelor de formare profesională a șomerilor prin organizarea instruirii la locul de muncă pentru persoanele fără calificare. Șomerii fără experiență de muncă, în special tinerii, vor putea face stagii profesionale și beneficia de servicii de ghidare în carieră.

Proiectul mai prevede subvenții în mărime de 30% din valoarea salariului mediu pe economie, pe un termen de șase luni, pentru fiecare șomer angajat din rândul persoanelor expuse riscului de excluziune socială. Angajatorii care creează sau adaptează locuri de muncă destinate persoanelor cu dizabilitaţi vor putea solicita compensarea a jumătate din cheltuielile suportate.

 

 

 

Lasă un comentariu