Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Tragic. 1000 de salariați și-au pierdut viața la locul de muncă

Tragic. 1000 de salariați și-au pierdut viața la locul de muncă

05 Aprilie 2018 - 

În 26 de ani, circa 1000 de salariați și-au pierdut viața la locul de muncă. În memoria acestor victime, Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, a promis ca în scuarul din fața CNSM să fie înălțată o piatră funerară. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi a reprezentanților sindicatelor cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova, E. S. Pascal Le Deunff. 

Excelența Sa a fost acreditat în Republica Moldova în luna ianuarie a acestui an. De atunci a avut întrevederi cu politicieni, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, mass-media pentru a se informa din mai multe surse despre mersul lucrurilor. Ambasadorul Franței a promis să contribuie la faptul ca în RM să vină cât mai mulți investitori francezi. „Investiția în Republica Moldova nu se referă doar la bani. Pentru noi este important să facem un progres în societate”, a menționat Excelența Sa. 

Excelența Sa a afirmat că Franța ne susține anume în urma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și a Acordului de Liber Schimb, potrivit sndicate.md. „Noi sperăm ca parlamentul și guvernul să implementeze reformele incluse în convențiile europene. UE e predispusă să susțină financiar diverse reforme, cu condiția ca Republica Moldova să depună eforturi maxime pentru a schimba lucrurile în bine”, a menționat E. S. Pascal Le Deunff. Oleg Budza, președintele CNSM, a afirmat, în context, susținerea în totalitate din partea sindicatelor a procesului integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. 

 

 

Lasă un comentariu