Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Veteranii de război vor avea legitimaţii noi

Veteranii de război vor avea legitimaţii noi

10 Aprilie 2018 - 

Ministerul Apărării a iniţiat acţiunile de pregătire pentru implementarea procesului de schimbare a legitimaţiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou. 

Potrivit lui Vladimir Iliev, secretar de stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învăţământ militar şi planificare a resurselor, printre primele acţiuni realizate a fost încheierea de către Ministerul Apărării şi Agenţia Servicii Publice a contractului privind confecţionarea legitimaţiilor de tip nou. 

În acest sens, a fost constituită Comisia interdepartamentală pentru asigurarea schimbării și eliberării legitimației de veteran de război, cu aprobarea componenţei şi cadrului normativ departamental, ce reglementează organizarea şi funcţionarea acesteia, precum şi a instrucţiunilor ce stabilesc mecanismul de eliberare, înmânare, retragere, evidenţă şi păstrare a legitimaţiilor de veteran de război. 

Sursa a specificat că, în continuare, comisia, care şi-a început activitatea la 1 aprilie curent, urmează să evalueze numărul real de veterani de război, iar până la data de 31 decembrie 2020 să finalizeze procesul de substituire a legitimaţiilor.

Vladimir Iliev a menţionat că, în anul 2018, vor fi confecţionate 15.000 de legitimaţii de tip nou, procesul fiind realizat pe etape. Ultimele 4900 de legitimaţii vor fi confecţionate cel târziu până la data de 20 decembrie, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Acţiunea de schimbare a legitimaţiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou se desfăşoară în contextul realizării Planului „Memorie. Onoare. Respect”, care are ca scop consolidarea încrederii şi îmbunătăţirea protecţiei sociale şi de drept a veteranilor de război, a participanţilor la acţiunile de luptă din Afganistan şi pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, aprobat prin Dispoziţia Guvernului din 19 aprilie 2016.

Decizia cu privire la legitimațiile veteranilor de război a fost aprobată la şedinţa Cabinetului de miniştri din 22 februarie 2018.  

 

Lasă un comentariu