Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Pentru cei nevoiși: Un bloc cu apartamente sociale va fi construit în Glodeni

Pentru cei nevoiși: Un bloc cu apartamente sociale va fi construit în Glodeni

14 Mai 2018 - 

Un bloc cu apartamente sociale, cu patru niveluri și parter, va fi construit în raionul Glodeni. Beneficiari vor fi familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale și tinerii specialiști angajați în sectorul bugetar, transmite IPN cu referire la  un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros, a declarat că tavanele și pereții apartamentelor vor fi zugrăviți, vor fi instalate geamuri termopan, uși interioare, sistem de încălzire autonom, pardosea, gresie, laminat și blocuri sanitare. Suma alocată este de 1 milion de euro.

În Republica Moldova, locuințele sociale sunt construite în cadrul unui proiect de dezvoltare, al cărui cost este de 20,4 milioane de euro. Locuințele sociale sunt proprietate a autorităților publice locale, iar beneficiarilor, selectați de către o comisie locală, le sunt transmise în locațiune.

În cadrul proiectului, au beneficiat deja de apartamente sociale cetățeni din raioanele Călărași, Briceni, Soroca, Sângerei și Hâncești, iar în curând vor fi date în folosință locuințele sociale în raioanele Leova și Nisporeni. În plin proces de construcție sunt blocuri în raioanele Rezina și Fălești.

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a oferit Moldovei un împrumut de 13,4 milioane de euro, circa 65% din costul total, pe un termen de până la 20 de ani, cu o perioadă de grație de cinci ani. Contribuția autorităților publice locale este de 35%.

 

 

 

 

Lasă un comentariu