Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Arborii din zona drumului public ar putea să fie înlocuiți. Vezi de ce

Arborii din zona drumului public ar putea să fie înlocuiți. Vezi de ce

16 Mai 2018 - 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a instituit Grupul de lucru pentru înlocuirea fășiilor forestiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice. Acesta va examina situația accidentelor rutiere, soldate ca rezultat al amplasării arborilor (nuc, salcie, plop ș.a.) în zona drumului public. 

Din Grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor, Inspectoratului Național de Patrulare, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Institutului de Ecologie și Geografie.

Grupul de lucru va elabora un studiu referitor la influența plantațiilor rutiere asupra siguranței rutiere; va examina posibilitatea înlocuirii plantațiilor rutiere existente cu altele, care să asigure siguranță maximă în cazul impactului cu acestea a participanților la trafic; va prezenta analiza cost beneficiu a acțiunilor propuse; va prezenta un Plan de acțiuni, pe termen mediu sau lung, cu privire la înlocuirea arborilor din zona de siguranță și protecție a drumurilor naționale cu alte plantații rutiere conform situării.

„Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale, sunt din cauza impactului cu arborii amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere”, a notat Chiril Gaburici.

De asemenea, Administrația de Stat a Drumurilor va prezenta informații cu privire la resursele financiare alocate anual pentru defrișările/înlocuirea acestora și alte acțiuni întreprinse în acest sens, relevă serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Comunicatul nu spune nimic însă ce va fi cu pilonii de pe acostament, de care se mai izbesc uneori mașinile: vor fi mutați și aceștia sau se va amenaja un spațiu de protecție în jurul lor. 

 

 

Lasă un comentariu