Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Oameni cu inimă mare din Sectorul 1 al Bucureștiului au trimis ajutoare la oamenii săraci din raionul Orhei

Oameni cu inimă mare din Sectorul 1 al Bucureștiului au trimis ajutoare la oamenii săraci din raionul Orhei

17 Mai 2018 - 

Un convoi umanitar cu 12 tone de ajutoare trimise de comunitatea Sectorului 1 din București a ajuns la oamenii săraci din raionul Orhei. Ajutoarele au fost distribuite în comunitățile românești aflate în nevoie, la aziluri de bătrâni, centre de plasament și bătrânilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreține singuri. 

Președintele raionului Orhei, Tudor Golub, a transmis, printr-o scrisoare oficială, mulțumiri comunității Sectorului 1 și primarului Dan Tudorache pentru solidaritatea arătată față de românii de peste Prut care au nevoie de ajutor, se arată într-un comunicat de presă. 

„Îmi exprim înaltul meu respect și recunoștință pentru inițiativa, generozitatea și receptivitatea de care ați dat dovadă în colectarea, organizarea și transportarea impunătorului lot de ajutoare pentru comunitățile raionului Orhei”, se arată în scrisoarea de mulțumite a președintelui Tudor Golub. 

La realizarea acțiunii de ajutorare a românilor din Orhei au colaborat Administrația Domeniului Public, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrul Cultural al Sectorului 1 din București.

„Unul dintre obiectivele Primăriei Sectorului 1, care reprezintă cea mai bogată comunitate locală din România, este să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta comunitățile românești din afara granițelor țării. Și nu ne rezumăm doar la sprijinul instituțional, la parteneriatele pe care le încheiem cu aceste comunități locale românești, ci și la acțiuni care se adresează direct oamenilor, la ajutoare pe care oamenii le simt în mod nemijlocit. Acțiunea noastră de ajutorare a oamenilor cu greutăți din raionul Orhei se înscrie exact în această sferă. Este un minimum pe care îl putem face pentru ca frații noștri să simtă că le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci și cu fapte pe măsură”, afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Evzmd.md a scris deunăzi că un grant de aproape 19 milioane de lei (peste 920 de mii de euro) va fi acordat de către Consiliul local al Sectorului 1 al municipiului București pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” din Chișinău. Primarul sectorului 1 al Bucureștiului, Daniel Tudorache, într-adevăr, e pornit pe fapte mari în raport cu Basarabia și cu basarabenii.

 

 

Lasă un comentariu