Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Să îmbătrânim frumos, chit că și statul ne susține: 100 de mii de lei pentru proiecte în domeniu

Să îmbătrânim frumos, chit că și statul ne susține: 100 de mii de lei pentru proiecte în domeniu

28 Mai 2018 - 

Proiectele a trei organizații nonguvernamentale au devenit câștigătoarele Programului de Granturi mici în domeniul îmbătrânirii active, ediția 2018. Proiectele urmează a fi implementate pe parcursul a șapte luni, iar suma totală oferită este de 100 de mii de lei, bani alocați din bugetul de stat, transmite IPN.

Asociația Obștească „Adulții” din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, își propune să creeze un club al fermierilor pensionari și un cerc de meșteșugărit pentru persoanele vârstnice pentru a-i instrui în a primi venituri suplimentare din producția agricolă și obiectele meșteșugărite. Proiectul mai prevede procurarea unui acordeon pentru ansamblul folcloric „Bulboceanca”, la care participă în număr mare persoanele vârstnice.

Asociația Obștească „Pro Asistență și Dezvoltare Comunitară” din comuna Ciolacu Nou, raionul Fălești, și-a propus să realizeze schimburi de experiență și bune practici între Cluburile de Seniori create de Asociație. De asemenea, își propune să creeze un nou Club al Seniorilor în orașul Fălești și să organizeze activități de informare a vârstnicilor privind modul de viață sănătos și orientarea antreprenorială pentru  vârstnici.

La concurs au participat zece organizații nonguvernamentale, care implementează inițiative cu impact asupra promovării politicii din domeniul îmbătrânirii active la nivel național și regional.

 

Lasă un comentariu