Evenimentul zilei

Lun01212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Patria nu și-a uitat fiii: Programul DOR 2018 va reuni o sută de copii din 18 state

Patria nu și-a uitat fiii: Programul DOR 2018 va reuni o sută de copii din 18 state

31 Mai 2018 - 

O sută de copii din diasporă și din Republica Moldova au fost selectați pentru a participa la cea de-a VI-a ediție a Programului DOR – Diaspora, Origini, Reveniri, care se va desfășura în perioada 19-28 august, sub patronajul premierului Pavel Filip, transmite IPN.

La DOR 2018 vor participa copii și tineri din Irlanda, Grecia, Franța, Italia, Federația Rusă, Spania, Germania, Cehia, Portugalia, Canada, România, Ucraina, Marea Britanie și Republica Moldova. La ediția din acest an, pentru prima dată, s-au înregistrat copii ai conaționalilor noștri stabiliți în Norvegia, SUA, Bulgaria și Georgia.

La program s-au înregistrat 249 de persoane, fiind selectați 100 de participanți, 80 din diasporă și 20 din țară. La selectarea copiilor din diasporă s-a ținut cont de principiul primul venit – primul servit, iar prioritate au avut cei care nu au mai participat anterior la program. Dosarele copiilor din Moldova au fost selectate în urma unui concurs, în cadrul căruia și-au exprimat conceptul de DOR în raport cu migrația, prin eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video.

DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți – cu țara lor de baștină, Republica Moldova. Prima ediția a DOR a avut loc în 2013.

 

 

Lasă un comentariu