Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Veste bună: ANRE face un pas înapoi și suspendă ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți

Veste bună: ANRE face un pas înapoi și suspendă ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți

01 Iunie 2018 - 

Conducerea ANRE a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți adoptată pe 29 mai, până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament. Începând cu data astăzi, 1 iunie, se va reveni la prețurile din perioada precedentă, adică la suma de 19,15 lei pentru benzina cu cifra octanică 95 și la 17,09 lei, pentru motorină, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă ANRE.

Premierul Pavel Filip a transmis, joi, o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în care cere lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți. Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare a prețurilor plafon, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze posibilitatea suspendării ultimei decizii.

Premierul a cerut Ministerului Economiei și Infrastructurii să vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește asigurarea unei mai mari transparențe în procesele de formare a prețurilor. De asemenea, Pavel Filip intenționează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii de pe piața carburanților.

Mai mulți automobiliști se mobilizează, pe o rețea de socializare, pentru un marș împotriva scumpirii carburanților, care ar urma să aibă loc sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 10.00, în Piața Marii Adunări Naționale. Prețurile plafon la carburanți sunt în creștere de mai multe săptămâni. Marți, 29 mai, ANRE anunța că, până pe 12 iunie, vor fi în vigoare prețurile de 19,79 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 și 17,75 lei pentru motorină.

 

 

 

Lasă un comentariu