Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Calitatea carburanților va fi verificată și la stațiile PECO, nu doar în vamă

Calitatea carburanților va fi verificată și la stațiile PECO, nu doar în vamă

08 Iunie 2018 - 

Calitatea benzinei și a motorinei va fi verificată nu doar în vamă, așa cum era anterior, dar și la stațiile PECO. Declarații în acest sens a făcut Iuliana Drăgălin, secretar de stat la Ministerul Economiei, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1. Ea a răspuns astfel la pretențiile șoferilor protestatari legate de calitatea carburanților, transmite IPN.

„Aceasta ne va permite să comparăm două rezultate. Anual, acest raport va fi făcut public și va fi transparent atât pentru alte instituții, cât și pentru cetățeni”, a dezvăluit secretarul de stat.

Expertul în energetică Victor Parlicov spune că în ceea ce ține de prețul la carburanți problema constă în legislație. El spune că problema a apărut acum pentru că până nu demult prețurile internaționale la carburanți erau foarte joase și cetățenii moldoveni își permiteau să le achite. Acum, când cresc cotațiile la bursele internaționale și, respectiv, cresc prețurile la panou, oamenii sunt nemulțumiți, spune el.

Reprezentantul Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, Andrei Adam, afirmă că instituția pe care o reprezintă stabilește prețul maxim pe care companiile petroliere le pot afișa pe panou. Potrivit lui, în spațiul concurențial companiile sunt libere să ofere un preț pe care și-l permit și de aici pornește concurența. 

„Concurența a ajuns la așa nivel că nu se mai merge doar pe clienții corporativi, care dețin cartele, dar pe persoane private și se fac oferte în zilele de week-end”, spune Andrei Adam.

Sergiu Ungureanu, reprezentant al șoferilor protestatari, a menționat că oamenii s-au adunat spontan, prin intermediul rețelelor de socializare, pentru că nu sunt mulțumiți de creșterea prețurilor la carburanți. 

„Nemulțumirea oamenilor este legată de faptul că aceste scumpiri ard iar buzunarul fiecăruia dintre noi, chiar și buzunarul celor care nu sunt șoferi sau nu sunt direct implicați în sectorul transportului. Ne afectează pe fiecare dintre noi, pentru că imediat după ce se scumpesc carburanții se scumpesc toate produsele”, a spus reprezentantul protestatarilor.

 

 

 

Lasă un comentariu