Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social FOTO// Încă o grădiniță renovată pe bani românești la Ciulucani, raionul Telenești

FOTO// Încă o grădiniță renovată pe bani românești la Ciulucani, raionul Telenești

12 Iunie 2018 - 

Grădinița „Porumbei” din satul Ciulucani, raionul Telenești, a fost inaugurată marți, 12 iunie, după ce instituția a fost reabilitată și modernizată din grantul oferit de Guvernul României, administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM). 

Pentru reparația grădiniței din satul Ciulucani au fost alocate mijloace financiare în sumă de 2.805.501  de lei. Din aceste mijloace au fost montate uși și ferestre noi, a fost reparat sistemul de încălzire, sistemul de ventilare,sistemul electric și rețelele de apă și canalizare. De asemenea, instituția a fost dotată cu mobilier pentru grupe, utilaj pentru blocul alimentar și echipament pentru terenul de joacă.

Secretarul general de stat, Igor Șarov, a mulțumit Guvernului României pentru aportul substanțial la renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, care oferă copiilor posibilitatea de a se dezvolta într-un mediu prielnic și prietenos. „Asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate este o prioritate naţională, bazată pe cunoaşterea și satisfacerea cerințelor educaționale ale copiilor.Prin reabilitarea școlilor și grădinițelor investim, de fapt, în educația copiilor noștri”, a declarat oficialul.

Grădinița a fost construită în 1982, are un singur nivel și o suprafață totală de 624 m2 . Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 71 de copii în vârsta de 3-7 ani (3 grupe), părinți – 115 persoane, cadre didactice și tehnice – 15 persoane. În urma renovării instituției va mai fi deschisă și o grupă nouă de creșă.

România a alocat 26 de milioane de euro pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe, prin intermediul a 940 proiecte gestionate de FISM.

Lasă un comentariu