Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social VIDEO// O nouă acțiune de protest a șoferilor care cer ieftinirea carburanților

VIDEO// O nouă acțiune de protest a șoferilor care cer ieftinirea carburanților

23 Iunie 2018 - 

Şoferii nemulţumiţi de preţurile ridicate la carburanţi au ieşit sâmbătă, 23 iunie, la o nouă acţiune de protest. Aceştia şi-au parcat automobilele în Piaţa Marii Adunări Naţionale, relatează IPN. 

Media

Participanţii la acţiune, mai puţin numeroşi ca altădată, au cerut autorităţilor să întreprindă în regim de urgenţă măsurile necesare pentru a elimina accizele la importul produselor petroliere. Solicitările au fost transmise printr-o petiţie Guvernului şi Parlamentului. 

Şoferii protestatari consideră că preţurile la combustibil sunt mari pentru că în 2013 guvernanţii au ajuns la o înţelegere cu finanţatorii internaţionali care le acordă credite să ridice anual cota accizelor cu 10%, până în 2022. 

Organizatorii spun că la protestul de sâmbătă, 23 iunie, au ieşit mai puţini protestatari din cauza măsurilor de propagandă din partea instituţiilor media afiliate guvernării, care prezintă doar o parte din adevăr, sugerând că, dacă accizele vor fi reduse sau eliminate vor scădea drastic încasările în buget, din care de plătesc salarii.   

ANRE a anunţat în repetate rânduri majorarea preţurilor plafon la carburanţi, ultimele două decizii fiind suspendate, prima la solicitarea premierului, iar a doua prin dispoziţia instanţei de judecată sesizată de Ministerul Economiei şi Infrastructurii. Actualmente sunt în vigoare preţurile plafon anunţate la 15 mai: 19,15 lei pentru un litru pentru benzină şi 17,09 lei pentru un litru de motorină. Nemulţumiţi de majorări, şoferii mobilizaţi pe relaţiile de socializare au organizat mai multe proteste până acum, pe 3, 6 şi 16 iunie.

 

Lasă un comentariu