Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Cadouri scumpe din partea voluntarilor din Austria: 8 autospeciale au fost donate unor posturi de salvatori și pompieri

Cadouri scumpe din partea voluntarilor din Austria: 8 autospeciale au fost donate unor posturi de salvatori și pompieri Recomandat

27 Iunie 2018 - 

Opt autospeciale pentru intervenții în situații excepționale au fost donate unor posturi de salvatori și pompieri voluntare din Republica Moldova de către o organizație de pompierii voluntari din Austria. 

 

Patru autospeciale pentru intervenții la incendii vor ajunge în patru sate unde sunt deja deschise posturi de pompieri și salvatori voluntare. Este vorba de satul Larga din Briceni, Capacilia, Cantemir, Colibaș din Cahul și Selemet din raionul Cimișlia. Cooperarea dintre Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și voluntarii austrieci durează mai bine de șase ani. În baza programului de colaborare, voluntarii austrieci au adus în Moldova 38 de autospeciale de intervenții.

Conform programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale, în Republica Moldova trebuie să fie deschise până în anul 2020, peste 100 de stații de salvatori și pompieri voluntare. În prezent funcționează peste 40 de astfel de posturi. Acestea sunt prima sursă de intervenție în caz de situații excepționale, până la venirea echipelor specializate.

 

Lasă un comentariu