Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Angajații din trei direcții municipale din Chișinău vor primi suplimente salariale

Angajații din trei direcții municipale din Chișinău vor primi suplimente salariale

28 Iunie 2018 - 

Angajați din trei direcții din administrația municipală Chișinău, în total circa 2500 de persoane, vor primi suplimente la salarii începând cu 1 iulie și până pe 31 decembrie anul curent. O decizie în acest sens a fost adoptată prin vot unanim, astăzi, de către consilierii municipali, informează IPN. Banii pentru suplimente au fost identificați din economiile operate de direcțiile vizate.

Angajații din sfera socială vor beneficia de un supliment în mărime de 40% din salariul tarifar. Este vorba despre 1292 de persoane. „Acești angajați sunt foarte defavorizați. Spre mare regret, salariu lor variază de la 1100 la 1600 de lei. Ceea ce propunem noi este un minim necesar pentru acești angajați. Vorbim nu doar despre asistenți sociali, dar și despre personalul auxiliar, paznici”, a declarat Ion Ceban, consilier PSRM.

De un supliment salarial de 40% vor beneficia și 772 de angajații din domeniul culturii. În cazul a aproape 500 de angajați ai Direcției pentru protecția drepturilor copilului suplimentul va fi de 30% din salariul tarifar.

 

Lasă un comentariu