Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Intoxicația de la tabăra de vară din Taraclia. Care sunt concluziile anchetei

Intoxicația de la tabăra de vară din Taraclia. Care sunt concluziile anchetei

30 Iunie 2018 - 
Foto: Canal3.md Foto: Canal3.md

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat concluziile anchetei cu privire la cazul de intoxicație în masă a celor în jur de 30 de copii de la tabăra „Ciaica” din orașul Taraclia. Potrivit debutului brusc și perioadei de dezvoltare a intoxicației, se constată că agentul patogen a fost transmis pe cale alimentară, transmite IPN.

Tabăra de odihnă a fost deschisă fără autorizație sanitară, iar personalul a fost admis în câmpul muncii fără examenul medical. Un alt aspect menţionat în raportul de anchetă este aprovizionarea obiectivului cu apă din sursă nesigură, inclusiv la blocul alimentar, dar şi pregătirea igienică insuficientă a personalului din blocul alimentar. Autoritățile mai constată nerespectarea proceselor tehnologice la prelucrarea preliminară și prepararea bucatelor, precum şi supravegherea formală de către responsabilii taberei a stării sănătății lucrătorilor de la blocul alimentar. Potrivit Ministerului, aceștia ar fi factorii care au contribuit la declanșarea intoxicației alimentare la copii.

Materialele acumulate de comisie vor fi transmise către organele competente.

Acum o săptămână, în jur de 30 de copii cu vârstele cuprinse între 7 și 14 ani au fost internați în Spitalul raional Taraclia cu suspiciuni de toxiinfecție. Copiii se odihneau în tabăra „Ciaica”. Ca urmare a incidentului, instituția a fost închisă pentru dezinfecție și pentru stabilirea circumstanțelor îmbolnăvirii copiilor.

Lasă un comentariu