Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Alo! 112? Trimiteți ambulanța, sunt în travaliu… Cheamă-ți un taxi!...

Alo! 112? Trimiteți ambulanța, sunt în travaliu… Cheamă-ți un taxi!...

03 Iulie 2018 - 

Operatorul Serviciului pentru apeluri de urgență 112 care a refuzat să trimită o ambulanță unei gravide, sugerându-i să ia un taxi ca să ajungă la medic, a fost mustrat. Sancțiunea este aplicată în urma unei anchete de serviciu.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, se menționează că operatorul 112 a încălcat normele de conduită profesională și prevederile manualului de operare „Metodologie de interacțiune cu persoanele care apelează numărul 112”.

Conducerea Serviciului 112 a inițiat o anchetă de serviciu, la mijlocul lunii iunie, după ce în presă a apărut un reportaj în care o femeie s-a plâns că, fiind însărcinată, a sunat la 112 și a solicitat ajutor. Operatorul a refuzat însă să trimită o ambulanță și i-a sugerat sa ia un taxi ca să meargă la medic. Femeia a ajuns cu troleibuzul la spital, unde a și născut.

Cazul a ajuns și în atenția ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, care a spus că un astfel de comportament din partea operatorilor 112 este inadmisibil. Chiril Gaburici a cerut să i se prezinte în regim de urgență rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu